Martijn Oosterhuis

Martijn Oosterhuis

Martijn Oosterhuis

 

 

Martijn Oosterhuis ademt comedy. Tijdens een bezoek aan de Engelenbak in 1994, een fameus open podium in Amsterdam, besloot Martijn zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Vanaf dat moment is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij inmiddels honderden optredens op zijn naam staan.

Martijn is sinds 1994 actief als cabaretier en stand-up comedian en is al jarenlang een graag geziene gast in het Comedy Café te Amsterdam. In 1997 won hij de toonaangevende persoonlijkheidsprijs van Cameretten en was daarnaast de eerste Nederlandse deelnemer aan “So you think you’re funny” tijdens het grootste internationale stand-up comedy festival in Edinburgh waar hij de vierde prijs in de wacht sleepte. In 2002 maakte Martijn zijn debuut in het theater met zijn eerste soloprogramma. Daarna volgden er nog vier soloprogramma's waar hij theaters in het hele kland mee aandeed.

Naast zijn werkzaamheden als stand-up comedian heeft hij een eigen TV kanaal bij 2gotv, was hij columnist voor Penthouse en schreef hij voor VPRO’s waskracht. Met het BNN programma de LAMA’s, sleepte Martijn samen met zijn mede LAMA’s een nominatie voor de Televizier-Ring 2004 in de wacht.
 

Martijn Oosterhuis staat samen met 200+ artiesten op het Paaspop 2023 podium.

Martijn Oosterhuis