De wereld van Paaspop door de ogen van medewerker Menno

De wereld van Paaspop door de ogen van medewerker Menno

Menno vertelt over het leven achter de schermen

Intern is hij voor velen hét gezicht van Paaspop; Menno zorgt er namelijk voor -samen met zijn collega Robert-Jan- dat het logistieke proces van de opbouw smooth verloopt, en is daarmee ook het aanspreekpunt voor velen (leveranciers etc.). Menno is al ruim 12 jaar bij Paaspop betrokken. Sinds 7 jaar is hij actief in deze functie waarmee hij productieleiders als het ware ontlast.

“Geen pakketjes van Bol.com; er worden metershoge machines geleverd.”

Een werkdag start vroeg, heel vroeg. Dat moet ook wel aangezien leveranciers en bouwers ook heel vroeg starten met werken. En heeft een leverancier of crew member iets nodig zoals machinerie of portofoons: dat ligt bij ons. Dat moet dan al vóórdat zij beginnen met werken, geregeld zijn. Dan zijn er de leveringen die wij coördineren. Geen ‘pakketje van Bol.com’ leveringen: mega leveringen van machinerie tot aan lichtmasten. We lossen schades op en beheren de sleutels van de tientallen productieketens die achter de schermen netjes staan opgesteld. Mijn functie is niet de minste, maar na al die jaren doe ik het nog steeds met heel veel plezier. We werken ook al jaren met dezelfde club mensen. Het is echt een hechte familie.

 

Menno vertelt over het leven achter de schermen

“Het zal niet de eerste keer zijn dat er een artiest in een niet-nuchtere staat de boel op stelten komt zetten.”

Eén van onze taken is het verzorgen van de incheck van onder meer leveranciers, partners en crew members. We checken met gemak een paar honderd mensen per dag in. Dan staat er weleens iemand aan de balie, die daar niet hoort. We hebben genoeg artiesten meegemaakt die zich netjes bij ons kwamen melden, in plaats van in het artiestendorp. Ook in de late uurtjes: ons kantoor is altijd open en er brandt altijd licht. Dus een artiest die een pilsje teveel op had, en de weg kwijtraakte (letterlijk en figuurlijk); ja, dat is weleens voorgevallen. Maar wij behandelen allen hetzelfde hoor: onze deur staat voor iedereen open. De check-in verschuift overigens de laatste weken voor aanvang van het festival. Dan is het simpelweg gewoon te druk om iedereen in te checken met behulp van twee man sterk. Er komen dan meerdere backstage check-in points verdeeld over het festival.

“2015 was heftig; de storm die toen over Paaspop heen trok, zal ik niet snel vergeten.”

Doordat wij met zijn tweeën werken, is er tijdens het festival af en toe tijd om vóór de schermen te kijken. Tenminste, bijna altijd dan.. In 2015 trok er een grote storm over Paaspop. Dat was echt heftig en spannend. Achter de schermen moesten echt alle zeilen bij worden gezet om alles zo smooth mogelijk te laten verlopen. Dat we het toen allemaal voor elkaar hebben gekregen: daar ben ik echt trots op. En het optreden van The Prodigy het jaar daarop: dat maakte alles goed! Ik denk dat dat mijn meest favoriete optreden ooit was. Het dak vloog eraf!

Lees hieronder verder.

“2015 was heftig; de storm die toen over Paaspop heen trok, zal ik niet snel vergeten.”

 “Houd een beetje rekening met elkaar.”

Balen he, dat Paaspop Festival niet doorgaat. Wij balen achter de schermen (leveranciers, crew members en iedereen) ook echt net zo hard. De giga voorbereiding die in het festival zit: daar zijn zoveel mensen, maandenlang mee bezig. Ik hoop dat alles weer snel terugkeert naar ‘normaal’. Het is echt een verschrikkelijke tijd voor iedereen. Ik hoop dat iedereen een beetje rekening met elkaar houdt, en op elkaar let. Volgend jaar maken we er een dubbel zo knallend feest van. Oo en mag dan MUSE in de Apollo staan? Hun live shows zijn echt te gek!

KEER TERUG NAAR PAASPOP.NL

KEER TERUG NAAR PAASPOP.NL