Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden
Festival info

Oordoppen? Alpine Hearing Protection!

Met onze partner Alpine gehoorbescherming haal je meer plezier uit de dingen die je graag doet, zoals het genieten van live muziek. Daarom heeft het A-merk speciale oordoppen met filters ontwikkeld, die ervoor zorgen dat het geluid niet vervormt en dat de muziekbeleving geweldig blijft. De Alpine PartyPlug oordoppen hebben speciale muziekfilters. Zo hoor je de muziek en gesprekken nog altijd super goed én bescherm je jouw gehoor.

Bestel ze alvast online. Of koop ze op het festival!

Leeftijd

Paaspop heeft geen minimumleeftijd. Wel moet iedereen onder de 16 jaar oud begeleid worden door een volwassene (18+). Dit geldt voor zowel de camping als voor het festival. Het festival is niet specifiek ingericht voor kinderen. We raden dan ook af om met (kleine) kinderen naar Paaspop te komen.

Ben jij je legitimatie kwijt of verloren? Iedereen in Nederland is verplicht om een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID en/of rijbewijs) op zak te hebben. Deze verantwoordelijkheid ligt dan ook bij jezelf.

 

NIX18

Alcohol is op Paaspop, net als in de rest van Nederland, alleen toegestaan voor personen die 18 jaar en ouder zijn. Bezoekers jonger dan 18 jaar zullen een aangepast polsbandje krijgen om te voorkomen dat ze alcoholische dranken kunnen bestellen.

Allergie

Op het terrein zijn zóveel eetmogelijkheden: er zit altijd iets voor je bij. Het is dan ook niet toegestaan om eigen voedsel en/of dranken mee te nemen.

Wel adviseren wij, wanneer je een hele sterke allergie voor bv. gluten hebt, om bij de desbetreffende foodtruck te vragen naar de manager. Hij/zij kan je informeren en meedenken in een aanpassing in het gerecht waardoor ook jij, van de desbetreffende gerechten kunt genieten.

Let op: iedere bezoeker heeft te allen tijde eigen verantwoordelijkheid over zijn/haar allergenen. Let dus extra op bij het consumeren van eten/drinken!

 

Huisregels

Super dat je naar ons mooie festival komt! Binnentreden betekent akkoord gaan met onze huisregels. Om alles in goede banen te leiden, zijn voor onze evenementen een aantal regels opgesteld die nageleefd dienen te worden. De huisregels zijn samengesteld uit de huisregels van de evenementenlocaties, aangevuld met regels van Stichting Paaspop. Door het kopen van een kaartje stem je in met onderstaande regels:

1. Bezoekers moeten zich te allen tijde kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. De bezoeker dient in het bezit te zijn van een geldig en onbeschadigd identificatiebewijs. 
2. We adviseren jongere bezoekers om onder begeleiding te staan van een meerderjarige. Stichting Paaspop behoudt zich het recht voor om bij specifieke evenementen van verplichte minimumleeftijd te hanteren, dit zal van tevoren op een duidelijke wijze kenbaar worden gemaakt. De adviesleeftijd van minimaal 16 jaar wordt gehanteerd. 
3. Bezoekers kunnen voorafgaand en tijdens het evenement worden gefouilleerd. Als hieraan geen medewerking wordt verleend, kan de toegang tot de festivallocatie worden ontzegd. 
4. Kaartjes mogen niet worden doorverkocht of worden weggegeven voor promotionele acties zonder toestemming van de organisatie 
5. Gekochte kaartjes kunnen niet worden teruggenomen. 
6. Meerdaagse combitickets zijn persoonsgebonden en kunnen gedurende de festivaldagen niet gedeeld worden met anderen. 
7. Alcohol wordt niet onder 18 geschonken. Bij twijfel wordt om een legitimatiebewijs gevraagd. 
8. Roken is wettelijk niet toegestaan in gebouwen, overkappingen en tenten. Dit mag alleen in de open lucht of in de daartoe aangewezen locaties en/ of ruimtes. 
9. Stichting Paaspop voert een zero -tolerance beleid op het gebied van soften harddrugs. Indien er drugs wordt aangetroffen bij een bezoeker zal deze direct worden ingenomen en kan de organisatie besluiten de bezoeker de toegang tot te weigeren dan wel, als de bezoeker al binnen is, van het terrein te verwijderen. Indien nodig zal de politie gealarmeerd worden. - U kunt vrijwillig afstand doen van uw soft- en of harddrugs in de daarvoor bestemde afgiftebak bij de entree. 
10. Het is verboden mee te nemen: - Professionele foto, film- en andere (geluids- en/of beeld-) opnameapparatuur zonder toestemming van de organisatie - (Alcoholhoudende) dranken en etenswaren in welke verpakking dan ook, glaswerk, blik, plastic flessen, spuitbussen, lachgaspatronen, vuurwerk, (vuur)wapens, drugs en andere gevaarlijke voorwerpen - denk aan paraplu's e.d. - op straffe van inbeslagname. Bij constatering zal u worden overgedragen aan politie. - Spuitbussen zijn niet toegestaan. In het geval van zonnig weer, en wanneer dit nadrukkelijk gecommuniceerd wordt, is het toegestaan om knijpflesjes of pompflesjes zonnebrand mee te nemen, tot een maximale hoeveelheid van 200ml. 
11.Het is verboden (plastic) glazen of consumpties mee naar buiten te nemen. 12.(Huis)dieren zijn niet toegestaan en worden derhalve niet toegelaten. 
13.Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan de huisregels, voorschriften en/ of aanwijzingen van de organisatie of personeel van het evenement. 
14.De organisatie behoudt zich het recht voor om personen de toegang te weigeren of te verwijderen van de locatie, zonder directe opgaaf van redenen. 
15.Bedreigingen, vernielingen, beschadiging, mishandeling, intimidatie, agressie, discriminatie, racisme en ongewenste intimiteiten zijn verboden op straffe van verwijdering. 16.De organisatie kan personen bij wangedrag de toegang weigeren of verwijderen van de locatie. Naam en adres-gegevens kunnen tevens worden doorgegeven aan de lokale autoriteiten. 
17.In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie/ locatie. 
18.Er wordt geen toegang tot het evenement verleend aan mensen die kleding dragen die gerelateerd zijn aan groepen, groeperingen, politieke voorkeur of clubs. Te denken valt hierbij aan motorclubs (jacks met verwijzingstekens), politieke partijen, voetbalclubs(shirts) e.d. 
19.De organisatie en de festivallocatie kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel, materiële en immateriële schade aan bezoekers en eigendommen. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, beschadiging of diefstal van eigendommen. 
20.Op de evenementen kunnen foto's of opnamen gemaakt worden ten behoeve van reportages, website, promotiedoeleinden e.d. Door het kopen van een kaartje en het betreden van de festivallocatie geeft de bezoeker toestemming aan de organisatie deze opnames voor deze doeleinden te gebruiken. 
21.De artiest en Stichting Paaspop zijn gerechtigd om van het evenement beeld- en/of geluidsopname te (laten) maken en deze beelden en geluid te gebruiken voor promotiedoeleinden voor zichzelf of ten behoeve van hun partners of sponsors. Personen die in de opnamen voorkomen kunnen geen recht doen gelden op enige vergoeding. 22.Persoonlijke gegevens (zoals e-mailadres of fysiek adres) kunnen gebruikt worden om promotionele acties en nieuwsbrieven toe te sturen. Met het kopen van een kaartje ga je hiermee akkoord. Het is altijd mogelijk om je uit te schrijven op dergelijke mailings. Deze mailings kunnen afkomstig zijn van andere evenementen - je e-mailadres zal echter nooit gedeeld worden met externe organisaties voor marketingdoeleinden. 
23.Het verspreiden van folders, flyers en verkoop van goederen op de festivallocatie en directe omgeving is verboden, tenzij schriftelijk toestemming is verleend door de festivalorganisatie. 
24.Het programma is onder voorbehoud. Bij het niet door gaan van een of meer acts kunnen kaarten niet worden geretourneerd. Getracht zal worden een vervangend programma aan te bieden. 
25.Optredens kunnen plaatsvinden in meerdere zalen of tenten en kunnen elkaar overlappen. Voor alle zalen en tenten geldt: vol is vol. 
26. Oordoppen - Draag oordoppen. Bij geluidsdrukken hoger dan 80 dB is het verstandig om oordoppen te gebruiken. Op deze manier hoor je de muziek nog steeds goed, kun je makkelijker communiceren met je vrienden en je beschermt je gehoor. 
27.Munten (tokens) - Er kan tijdens evenementen en op het terrein alleen betaald worden met de door de organisatie verkochte tokens, tenzij anders aangegeven door de organisatie. Tokens zijn en blijven eigendom van de organisatie. - Iedere editie van ieder evenement kent zijn eigen tokens die alleen gedurende die editie van het evenement geldig zijn. 


 

Faciliteiten voor mensen met een beperking of handicap

Mensen met een beperking of handicap kunnen Paaspop bezoeken. Er zijn enkele faciliteiten speciaal voor hen ingericht.

Parkeren: er is een aantal parkeerplaatsen voor mensen met een beperking gereserveerd, maar deze zijn allemaal onverhard (gras). Op vertoon van een gehandicaptenkaart word je doorverwezen naar de dichtstbijzijnde parkeerkplek.
Entree: mensen met een beperking of handicap kunnen gebruik maken van de brede gasteningang. Deze herken je aan de benaming MIVA. 
Toiletten: het Paaspop festivalterrein heeft meerdere aangepaste toiletten. Deze bevinden zich bij de EHBO-stand naast het Apollo podium.
Festivalterrein: het complete festivalterrein is voorzien van houten vlonders. Alle tenten zijn met elkaar verbonden door deze vlonders en daardoor goed toegankelijk voor iedereen.
Rolstoelverhoging: de Apollo heeft een rolstoelverhoging. Deze vind je achteraan de Apollo tent.

Vrijwilligerswerk

Lijkt het jou leuk om te komen vrijwilligen bij ons festival? Stuur dan een mail naar crew@paaspop.nl

Schoolopdrachten

We werken nauw samen met meerdere scholen en instellingen (o.a. Fontys) en stoppen daar een hoop tijd in. Om deze reden hebben we geen tijd om andere vragen voor schoolopdrachten te beantwoorden.

Gevonden voorwerpen

Kom je er op het festival achter dat je een voorwerp bent verloren? Na het festival zullen alle gevonden voorwerpen online komen te staan op het Paaspop 'iLost' account

Andere vraag

Heb je nog een andere vraag die niet in deze FAQ staat? Mail dan naar: info@paaspop.nl 

Ticketvragen

Kan ik mijn weekendticket delen met anderen?

Nee! Een weekendticket is gekoppeld aan één persoon. Het is niet mogelijk dat jij met één weekendticket bijvoorbeeld op vrijdag naar ons festival komt, en je vriendin vervolgens op zaterdag en zondag. Er zijn niet voor niets dagtickets.

Start ticketverkoop en prijzen Paaspop 2024

De Super Early Bird sale voor Paaspop 2024 start op dinsdag 11 april om 19:00u. Wees er op tijd bij, zo verzeker je jezelf van toegang tot Paaspop 2024 én natuurlijk mooie kortingen!

Tickets & prijzen (excl. servicekosten)
Super Early Bird - 3 dagen - € 179,00
Super Early Bird - 3 dagen incl. Camping - € 209,00
Super Early Bird - Y&F 3 dagen - € 129,00
Super Early Bird - Y&F incl Camping - € 159,00
  
Early Bird - 3 dagen - € 189,00
Early Bird - 3 dagen incl. Camping - € 219,00
Early Bird - Y&F 3 dagen - € 139,00
Early Bird - Y&F 3 dagen incl. camping - € 169,00

Dagtickets en accommodaties gaan later dit jaar in de verkoop. 
 

Mijn ticket is 'sealed', wat houdt dit in?

Wij versturen ‘sealed’ tickets. Dit wil zeggen dat je Paaspop ticket pas later te downloaden is.  Wil jij een sealed ticket doorverkopen? Dat kan veilig via TicketSwap. In jouw orderbevestiging vind je hierover meer informatie.


Waarom doen we dit? Doordat sealed tickets pas kort voor een evenement beschikbaar zijn, is de periode dat tickets via zwarthandel verkocht kunnen worden minimaal. Dit ontmoedigt een opkoper om grote aantallen tickets op te kopen.

 

Ticketprovider

Paaspop werkt samen met Eventix. Voor al je vragen over tickets mail je naar Eventix via: tickets@eventix.nl

Ticketswap

Koop alleen je tickets via de Eventix Ticketshop van Paaspop óf via Ticketswap! Voorkom oplichting en vermijd platformen zoals Marktplaats en Facebook als het om tickets gaat. 

Camping info

Paradise City

Paradise City is de camping van Paaspop en the place to be buiten de festivaluurtjes om! Een dorp met voor ieder wat wils, want er is nogal wat te beleven! Met tal van activiteiten, leuke winkeltjes, knallende optredens en méér hoef jij je - net zoals op het festival zelf - geen seconde te vervelen. Neem een duik in de Paradise Pool, ga voor een fris kapsel in de Barber Shop, komt tot rust bij de Beautysalon, dans tot je geen voeten meer over hebt op een afterparty of geniet volop van een heerlijk ontbijtje en ander lekkers. Welcome to Paradise City.

Paradise Resort

Het vernieuwde en luxe Paradise Resort is van alle gemakken voorzien! Een rustig en omheind plekje met prachtige accommodaties. Nee, voor jou geen gesleep met een tent of pijn in je rug door dat slappe luchtbed. Jouw onderkomen staat te pronken bij aankomst! Word wakker en geniet van het rustigste stukje camping van Paaspop, slenter op je gemak naar het eigen badhuis van Paradise Resort waar je niet in de rij hoeft te staan. Of laad weer helemaal op in de Paradise Spa, mét hottub én sauna! Daarnaast zijn veel accommodaties voorzien van stroom. 

Accommodaties gaan in een later stadium in de verkoop. 

Toelating voertuigen

Kamperen is alleen toegestaan op de officiële Paaspop-camping. Er is een apart gedeelte voor campers en caravans. Een camper of caravan is een voertuig dat door de RDW als camper of caravan wordt gekeurd. Het is mede om veiligheidsredenen, op last van de brandweer, verboden op dit gedeelte tenten te zetten. Personenauto’s en vrachtauto’s worden niet toegelaten op het campingterrein. Dit geldt ook voor auto’s van het type Caddy of Combo. Mensen met een caravan mogen deze eerst plaatsen op aanwijzing van het personeel, waarna de auto op de parkeerplaats kan worden geparkeerd. Er is een ruime parkeerplaats op loopafstand van de camping. Vouwwagens zijn niet toegestaan. 

Extra tenten

Het is niet toegestaan om een extra voortent/ partytent mee te nemen naar onze camping. Ook is het niet toegestaan om een extra voortent/ partytent uit te bouw aan jouw caravan of camper.

Verzorgingsproducten meenemen

Je mag een klein flesje (maximaal 200 milliliter) deodorant/parfum/droogshampoo/zonnebrand etc. meenemen.

Gasflessen zijn niet toegestaan

Het is niet toegestaan om gasflessen mee te nemen naar Paaspop! Dit in verband met het risico op brandgevaar.

Foto & Film

Professionele Film/ Foto apparatuur en drones zijn niet toegestaan op het festival en de camping.

Mensen met een beperking

Mensen met een (lichamelijke)beperking kunnen bij vragen altijd contact opnemen via info@paaspop.nl. We helpen je graag verder met je vragen! 

Tevens is er een EHBO aanwezig op Paradise City. 

Vervoer

Festivalterrein adres

Paaspop vindt plaats op festivalterrein De Molenheide te Schijndel, zo’n 10 km onder Den Bosch. Zet het volgende adres in je navigatiesysteem: De Heikampen 5482 ZR Schijndel.

Press

Accreditatie aanvragen, lees dit eerst

We nemen alleen aanvragen in overweging na ontvangst van een zogeheten opdrachtbevestiging door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium (website, tijdschrift, dagblad e.a.). Dit is een e-mail waarin een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bevestigt dat een journalist en/of fotograaf in opdracht van dat specifieke medium komt voor een (foto)verslag van Paaspop met publicatie als doel. Social media en eigen blogs vallen niet onder media die we accreditatie toekennen. Na ontvangst van een e-mail door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bekijken wij de aanvraag en mailen z.s.m. een bevestiging of afwijzing die al dan niet toegang tot het festival verschaft gedurende het opgegeven aantal dagen en voor het opgegeven aantal personen. Voor accreditatie kunt u terecht bij ron@paaspop.nl.
 

Rechtenvrije foto's

Paaspop heeft een eigen team van huisfotografen die vóór, tijdens en na Paaspop foto’s gratis ter beschikking stellen voor media die een artikel over Paaspop publiceren.