Veelgestelde vragen

Festival info

Paaspop heeft geen minimumleeftijd, wel moet iedereen onder de 16 jaar oud begeleid worden door een volwassene (18+). Het festival is niet specifiek ingericht voor kinderen, we raden dan ook af om met (kleine) kinderen naar Paaspop te komen.

Op het festival zijn er lockers te huur. De definitieve prijzen hiervan zullen tzt gecommuniceerd worden. De locker is meerder dagen te gebruiken als je de sleutel bewaard.

Gebruikt je medicijnen? Dan is het slim om even een mailtje te sturen naar secretariaat@paaspop.nl, anders kan het zo zijn dat de medicijnen niet mee het festivalterrein op mogen.

De openingstijden zullen tzt gecommuniceerd worden. Om je alvast een idee te geven, dit waren de openingstijden van 2017:

Vrijdag 15.00-01.00

Zaterdag 13.30-02.00

Zondag 12.00-01.00

Het is niet toegestaan om eigen drinken, zonnebrand, deodorant, lenzenvloeistof o.i.d. het festivalterrein mee op te nemen.

Voor de algemene voorwaarden van Paaspop, klik hier.

Elke dag heb je ook de mogelijkheid om kaartjes te kopen bij de ingang van het festivalterrein, mits de kaarten nog niet uitverkocht zijn. Let op: bij de dagkassa kan enkel contant worden betaald (er is geen pinautomaat aanwezig)

Iedereen krijgt een polsbandje, ook mensen met een dagticket. Hierdoor is het mogelijk om het festival even te verlaten en daarna weer terug te keren. Tot 30 minuten voor sluit.

Het is niet toegestaan om te flyeren en/of posters te verspreiden zonder toestemming van de organisatie.

Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen.

Heb je nog steeds een vraag die hier niet bij staat? Zeker weten? Alles doorgenomen, inclusief de algemene voorwaarden en het camping reglement?

Met betrekking tot tickets is Paylogic onze ticketpartner en die helpen je graag verder via hun customerservice.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met het secretariaat: secretariaat@paaspop.nl

Het is niet toegestaan om eten of drinken in welke verpakking dan ook mee het festivalterrein op te nemen.

Alcohol is op Paaspop, net als in de rest van Nederland, alleen toegestaan voor achttienjarigen en ouder. Mensen onder deze leeftijd zullen een aangepast polsbandje krijgen om te voorkomen dat ze toch alcoholische dranken kunnen bestellen.

Bij de merchandise stand kan je powerbanks huren zodat je up-to-date kunt blijven!

Problemen of vragen over je polsbandje? (Stuk, te strak of anders)

Op het terrein: meld je bij het personeel bij de ingang.

Buiten het terrein: meld je bij de kassa.

Niet doen: zonder bandje of met een zelf gerepareerd bandje door de in/uitgang gaan. Dit wordt gezien als fraude.

Het is verboden om te roken in de festivaltenten. Dit zal dan ook streng gecontroleerd worden. Buiten de festivaltenten is het uiteraard wel toegestaan.

We werken nauw samen met meerdere scholen en instellingen (oa Fontys, St. Lucas) en stoppen daar een hoop tijd in. Om die reden hebben we geen tijd om andere vragen voor schoolopdrachten te beantwoorden.

Selfiesticks zijn niet toegestaan.

Tokens zijn verkrijgbaar aan de kassa’s. Aan de kassa’s kan je betalen met je PIN-pas en cash geld.

Tokens van afgelopen edities zijn niet meer geldig.

Het is mogelijk om tokens te retourneren als je deze over hebt. Elk laatste uur (van elke festival dag) is hier de mogelijkheid voor bij de tokens balies.

Tokens van andere jaren kunnen niet meer geretourneerd worden.

Paaspop werkt voor een groot deel samen met vrijwilligers! Wil je hier ook bij horen, en Paaspop eens van een hele andere kant mee maken? Mail dan naar medewerker@paaspop.nl!

Niet zomaar alles mag mee het festivalterrein op. Lees even de algemene voorwaarden door zodat je precies weet wat wij toestaan en verbieden.

Camping info

Kom je met de camper, caravan of vouwwagen? Dan heb je nog een los camper/caravan ticket nodig. Die heb je maar 1 per camper/caravan nodig. Dus kom je met vier personen en 1 camper, dan heb je vier campingtickets nodig en 1 camper/caravanticket.

Voor de algemene voorwaarden van de camping, klik hier.

De openingstijden van de camping zullen tzt gecommuniceerd worden. Om je een idee te geven: de openingstijden van de camping paaspop 2017 waren vrijdag 09.00 uur tot maandag 12.00 uur.

Kamperen is alleen toegestaan op de officiële Paaspop-camping. Er is een apart gedeelte voor campers, caravans en vouwwagens. Een camper, caravan of vouwwagen is een voertuig dat door de RDW als camper, caravan of vouwwagen wordt gekeurd. Het is mede om veiligheidsredenen, op last van de brandweer, verboden op dit gedeelte tenten te zetten. Personenauto’s en vrachtauto’s worden niet toegelaten op het campingterrein. Dit geldt ook voor auto’s van het type Caddy of Combo. Mensen met een caravan of vouwwagen mogen deze eerst plaatsen op aanwijzing van het personeel, waarna de auto op de parkeerplaats kan worden geparkeerd. Er is een ruime parkeerplaats op loopafstand van de camping.

Op de camping is een constante bewaking aanwezig in de vorm van zowel camera’s als stewards op het veld. Bij ongeregeldheden zijn zij bevoegd je van het terrein te verwijderen. Voor calamiteiten wordt verwezen naar deze beveiligingsmensen en/of naar de post bij de ingang.

Wil je iemand brengen met een camper of caravan maar blijf je zelf niet op het terrein? Meld je bij de ingang. Hier kan vrijwel altijd iets voor je geregeld worden.

De douchetijden zullen tzt gecommuniceerd worden. Ze zullen ruim open zijn en douchen = 1 munt.

Op de camping is een EHBO-post aanwezig.

Per persoon is het toegestaan om 8 liter bier, wijn, frisdrank of water mee te brengen. Dit kan bij het inleveren van het ticket mee naar binnen, daarna niet meer. Er is een supermarkt aanwezig op het campingterrein. Hier worden voedsel, non-alcoholische drank, blikken bier en non-food goederen verkocht. Eten meenemen is geen probleem.

Losse gasinstallaties en andere soorten gasflessen, bijvoorbeeld in campers, caravans, tenten en losse accu’s zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden en worden dus ingenomen. Check je caravan en camper even en haal thuis er alvast de gasfles uit. Ook kleine gasflessen en gasstelletjes worden niet toegestaan!

Open vuur en gebruik maken van een bbq is verboden. Wel is er elke avond een groot kampvuur bij de supermarkt.

Het is niet mogelijk om van tevoren een plekje te reserveren op de camping, tenzij je een vrienden area boekt, een festipi huurt of gebruikt maakt van ons Resort.

Er is geen stroom aanwezig op de camping.

De looproute van het campingterrein naar het festivalterrein is circa 600 meter over een verharde weg. Deze weg is tijdens het festival volledig afgesloten waardoor het voor verkeer niet mogelijk is deze weg te gebruiken. Op de camping zullen er looppaden aanwezig zijn die gemaakt zijn van vlonders en rijplaten.

Het is verboden om een voortent aan je caravan of camper te zetten. Ook partytenten zijn niet toegestaan op de camping.

Niet zomaar alles mag mee de camping op. Lees even het camping reglement door zodat je precies weet wat wij toestaan en verbieden.

English

Paaspop doesn’t have a minimal age limit. But everyone who’s younger than 16 years old needs a companion who’s 18+. Paaspop isn’t intentually created for children. So we discourage bringing young children to Paaspop.

Paaspop will take place on the 30th and 31th of march and the 1st of April 2018 at De Heikampen 5, 5482 ZR Schijndel.

We advice you to enter the following adress in your navigation system:

Nonnenbos 6

Schijndel 5482 ZM

It’s forbidden to bring food or drinks to the festival.

We advise everybody who will be coming with public transportation to come with the train to station Den Bosch. The website www.9292.nl will help you plan the trip to that station.

There will be driving commute busses from the station to Paaspop Festival and back. Get your tickets for this bus at the ticket page.

!These are the 2017 opening hours, the 2018 opening hours might be slightly different. more info to follow!

Festival:

Vrijdag 15.00-01.00

Zaterdag 13.30-02.00

Zondag 12.00-01.00 uur

Camping:

Friday from 9.00 until monday 12.00.

Resort info

Let op! Een resort ticket is exclusief camping toegang. Koop dus ook een camping ticket!

Een apart gelegen luxueus vijfsterren campingresort met een looppad van houten vlonders, verlichting, sfeervolle loungeplekken en een eigen check in/ontvangst. Klinkt goed, nietwaar? Deze area is vooral bestemd voor kampeerders die graag volop comfort willen zoals bijvoorbeeld een houten vloer; stoffering; een heuse boxspring en/of verwarming, licht en elektriciteit. Check de mogelijkheden op de site! Let op! Een resort ticket is exclusief camping toegang. Koop dus ook een camping ticket!

Tickets & Personaliseren

Vanaf de Early Bird voorverkoop van Paaspop 2018 gaan we de tickets personaliseren. Dat betekent dat elke ticket gekoppeld wordt aan een unieke naam en e-mail adres. Op die manier kunnen we iedereen bereiken (bijvoorbeeld met leuke acties), en proberen we zwarthandel en woekerverkoop tegen te gaan.

Let op! Bij eerdere edities was het niet nodig om de Early Bird tickets te personaliseren dit was echter pas nodig vanaf de Regular voorverkoop. Vanaf dit jaar moeten ook Early Bird tickets gepersonaliseerd worden. Als je dit nog niet hebt gedaan zul je de tickets ook niet in je inbox ontvangen!

Foutje! Op de super early birds kan een verkeerde datum staan. Paaspop 2018 zal vallen op 30/31 maart & 1 april. Heb je een ticket waar 2 verschillende data op staan? Don’t worry, ze zijn nog steeds geldig!

Heb je wel je ticket gepersonaliseerd? Je ontvangt een mail met “additional info needed”.

Dit is de personalisatie van je ticket. Als je deze invult zal je je ticket ontvangen!

Paylogic is onze ticketpartner en die helpen je graag verder via hun customerservice.

Geen probleem, je kan de tickets overdragen. Hier vragen wij wel een klein bedrag voor, namelijk €3,95. Dat is om te ontmoedigen dat onze tickets massaal worden opgekocht, met als doel om door te verkopen. Een naam veranderen kan via deze link.

Normaal krijg je na het bestellen van je e-tickets per e-mail meteen een pdf met daarin jouw e-ticket met barcodes. Vanaf nu zal dat nog niet het geval zijn: per e-mail zal eerst de uitleg volgen hoe de tickets te personaliseren zijn. Dus als je vier tickets besteld hebt, voor jou en drie vrienden, dien je ook de namen en e-mail adressen van je drie vrienden op te geven.

​In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn Early Bird tickets niet verkrijgbaar bij Primera met uitsluiting van Primera in Uden. Check ook onze andere verkoopadressen.

Ben je je ticket kwijt, of heb je die nooit ontvangen? Check eerst even de spambox van je e-mail, en neem daarna contact op met Paylogic. Klik hier.

Heb je een ticket te veel gekocht of ben je helaas toch verhinderd? Wij kopen de kaartjes niet terug, maar wij raden altijd aan om je ticket op ticketswap.com te zetten.

Op http://www.paaspop.nl/tickets is het mogelijk om kaartjes te kopen.

Naast e-tickets zijn officiële tickets voor Paaspop ook verkrijgbaar bij sommige regionale voorverkoop adressen:

Tabaksspeciaalzaak Van Roessel, Hoofdstraat 95, Schijndel
Guitar King, Kerkstraat 14A, Boekel
Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2, Heeswijk-Dinther
Primera, Sacramentsweg 70, Uden
The Read Shop, Petrus Dondersplein 14/2, Sint Michielsgestel
The Read Shop, Stationsstraat 25, Boxtel

Bij deze voorverkoopadressen zijn enkel festivaltoegangtickets te koop. Pendelbustickets, tickets voor Paaspop Resort, vrienden area’s, camper/caravantickets en Young & Free tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Voor de jongeren onder ons zijn er speciale Young & Free tickets! Bij de ingang van het festivalterrein zal er niet gecontroleerd worden op naam, maar wel op de leeftijd. Iedereen onder de 18 jaar mag gebruik makan van deze tickets.

Dus: tickets zijn geldig voor mensen onder de 18 jaar en de naam die er op staat maakt niet uit.

Vervoer

Paaspop vindt plaats op festivalterrein De Molenheide te Schijndel, zo’n 10 km onder Den Bosch. Het festivalterrein is gelegen aan De Heikampen in Schijndel.

Zet het volgende adres in je navigatiesysteem;

Nonnenbos 6

Schijndel 5482 ZM

Postadres Paaspop: De Heikampen 5482 ZR Schijndel

Om de locatie voor de Kiss & Ride te vinden kan het adres Schutskooi 2 ingevoerd worden in de navigatie. Let goed op de borden!

Het is niet toegestaan om het BP tankstation aan de Structuurweg te gebruiken als breng- en haalplek. Welke tijdens Paaspop afgesloten is voor fietsers en voetgangers.

Dan zal je niet zomaar verdwalen! Door heel Schijndel zullen borden hangen die je wijzen naar de parkeerplaatsen. Hierbij word je nog geholpen door stewards. Je kunt het beste via de N279 Schijndel binnen rijden. Dit is de snelste en prettigste manier om zsm op het terrein te staan. Je kan ook het volgende adres in je navigatiesysteem zetten:

Nonnenbos 6

Schijndel 5482 ZM

De officiële Paaspop fietsenstalling vind je tegenover de ingang van het festival terrein. De fietsenstalling is bewaakt en kost €1,- per dag. in Schijndel kan je de borden volgen die je naar de ingang van het terrein leiden volgen om bij de fietsenstalling te komen.

Wil je met het OV komen? Het snelste en gemakkelijkste is om dan naar station Den Bosch te gaan en vanaf daar de Paaspop Pendelbus te pakken.

Tóch met het OV komen, om welke reden dan ook? Zwembadweg (Schijndel) is de dichtsbijzijnde halte. Vanaf daar is het 5 minuutjes lopen naar het festival. De website www.9292.nl kan je helpen om de reis te plannen.

Parkeren kun je ook dit jaar weer bij Boer Anton voor €15,- voor het hele weekend of €10,- voor één dag. De opbrengst van het parkeren bij Paaspop gaat zoals elk jaar naar een goed doel. Er zijn een aantal invalidenparkeerplaatsen, maar deze zijn allemaal onverhard (gras).

Vanaf het treinstation van Den Bosch zullen gedurende het gehele festivalweekend pendelbussen rijden naar het Paaspop terrein. Na afloop van elke festivaldag en op de maandag rijden er pendelbussen van het festivalterrein in Schijndel terug naar Den Bosch. Een ritje kost €5,- (+1 euro servicekosten) in de voorverkoop en 7 euro inclusief servicekosten aan de bushalte.

Den Bosch -> Schijndel
Vrijdag: 10:00 - 19:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00


Schijndel -> Den Bosch

Vrijdag: 22:30 - 01:30
Zaterdag: 22:30 - 02:30
Zondag: 22:30 - 01:30
Maandag: 08:00 - 12:00

De taxiplaats voor het brengen en ophalen is bij Zwembad Molenheide. Let hierbij goed op de bebording op de parkeerplaats: er is genoeg plaats voor iedereen. Vanaf hier kan je het festival al zien en horen en loop je in een paar minuten naar de festival entree.

LET OP: bij het afspreken met een taxi is het niet toegestaan om bij de kiss en ride af te spreken. Dit dient ook op de Zwembadweg te zijn.

Het adres voor de taxistandplaats is;

Avantilaan 1, 5482 RE Schijndel.

Parkeerroutes zullen rondom Schijndel aangegeven worden. Als je met de bus, trein, taxi of fiets komt kan je hier meer informatie vinden.

Toegankelijkheid

De poortjes voor dagkaarten bevinden zich geheel links. De overige poortjes zijn voor combikaarten.

Doordat Paaspop vaak vroeg in het jaar valt, houden we rekening met alle weersomstandigheden. Daarom, maar ook om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, zijn de hoofd looppaden verhard en zijn de andere looppaden van het terrein voorzien van plastic vlonders. Alle tenten zijn met elkaar verbonden door deze vlonders en daardoor goed toegankelijk. Vrijwel alle tenten zijn verwarmd met kachels.

In de EHBO-ruimte naast de Apollo is er een mogelijkheid om te kolven, inclusief de mogelijkheid om de melk koel te bewaren.

Er zijn enkele faciliteiten voor minder validen.

Parkeren: Er zijn een aantal invalidenparkeerplaatsen, maar deze zijn allemaal onverhard (gras)

Entree: Minder validen kunnen gebruik maken van de brede gasteningang. Volg hiervoor de borden press/guest. Minder validen kunnen voor de brug rechtsaf, om daar via de rolstoeldoorgang het festivalterrein te betreden.

Toiletten: Het Paaspop-festivalterrein heeft meerdere aangepaste toiletten. Deze bevinden zich bij de EHBO-stand naast het Apollo podium.

Festivalterrein: Het complete festivalterrein is voorzien van houten vlonders. Alle tenten zijn met elkaar verbonden door deze vlonders en daardoor goed toegankelijk voor iedereen.

Rolstoelverhoging: De Apollo heeft een rolstoelverhoging.

Vrienden area

Het is niet toegestaan om een caravan / camper op de vrienden area te zetten. De vrienden area’s zijn alleen toegankelijk voor bezoekers die in een tentje komen overnachten.

Let op: als je gebruik maakt van de vrienden area dien je per persoon nog een aparte campingkaart te kopen.

Wat kan wel als je een stroompakket hebt?

- Opladen telefoon

- Kleine koelkast (alleen te huren)

- Ventilator

- Elektrische pomp

- Laptop

- Radio

- Elektrisch scheerapparaat

- Tosti ijzer (max. 1)

- Waterkoker (max. 1)

- Föhn (max. 1)

LET OP: maximaal 1 tosti ijzer, waterkoker of föhn op hetzelfde moment gebruiken

Wat kan niet als je een stroompakket hebt?

- Radiator

- Straalkachel

- Frituurpan

- Kookplaat

- Oven

- Magnetron

- Grote speakers

- Versterkers

- Airco

- Strijkijzer

- Stofzuiger

- Alle overige apparaten

Praktische info:

- Per stroompakket krijg je 1 stopcontact. Denk dus zelf aan het meebrengen van verlengkabels!

- De vriendengroep wordt zelf verantwoordelijk gehouden voor het stroomverbruik, bij misbruik kan stroom worden afgesloten.

Het is niet toegestaan om je eigen koelkast mee te nemen. Wel kan je bij ons wel een kleine koelkast huren. Verder zijn andere grote elektronische apparaten zoals een grote geluidsset ook niet toegestaan.

Je kunt het volgende aantal vierkante meters vastleggen:

4 t/m 7 personen = ca. 50 m2

8 t/m 11 personen = ca. 75 m2

12 t/m 15 personen = ca. 100 m2

16 t/m 20 personen = ca. 150 m2

21 t/m 24 personen = ca. 175 m2

Press

- Aanvragen voor accreditatie voor Paaspop kunnen tot en met woensdag 14 maart 2018 worden ingediend. Aanvragen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.

- Een toegekende accreditatie kan nog tot en met vrijdag 16 maart 2018 worden gewijzigd. Na deze datum wordt er niet meer over accreditatie gecorrespondeerd.

- We nemen alleen aanvragen in overweging na ontvangst van een zogeheten opdrachtbevestiging door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium (website, tijdschrift, dagblad e.a.). Dit is een e-mail waarin een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bevestigt dat een journalist en/of fotograaf in opdracht van dat specifieke medium komt voor een (foto)verslag van Paaspop met publicatie als doel. Social media en eigen blogs vallen niet onder media die we accreditatie toekennen.

- Na ontvangst van een e-mail door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bekijken wij de aanvraag en mailen z.s.m. een bevestiging of afwijzing die al dan niet toegang tot het festival verschaft gedurende het opgegeven aantal dagen en voor het opgegeven aantal personen.

Paaspop heeft een eigen team van huisfotografen die vóór, tijdens en na Paaspop foto’s gratis ter beschikking stellen voor media die een artikel over Paaspop publiceren. De foto’s zijn hier te vinden: http://www.paaspop.nl/press

Voor accreditatie kunt u terecht bij pr@paaspop.nl. Lees voor aanvraag wel a.u.b. de vragen/richtlijnen hieronder door.

Tenzij expliciet anders aangegeven, mogen fotografen in het bezit van een door Paaspop toegekende speciale fotopas gedurende de eerste 3 nummers van het optreden van een band of artiest ZONDER FLITS foto’s maken vanuit de speciaal daarvoor ingerichte zogeheten frontstage foto area – dit is de ruimte vóór het podium. Na de eerste 3 nummers dient de fotograaf deze speciale area weer te verlaten. Hou steeds de ingang van de front stage foto pit in de gaten voor speciale mededelingen die daar hangen.

Voor online media geldt dat ze gedurende het hele festival welkom zijn met 2 redacteuren. Het heeft dus geen zin om voor meer redacteuren en/of voor fotografen accreditatie te vragen. We waarderen het zeer als online media behalve een sfeerverslag ook een aankondiging/preview van Paaspop voorafgaande aan het evenement op de site publiceren.