Sheltersuit X Paaspop

Altijd al benieuwd geweest wat er gebeurt met de slaapzak die jij achterlaat op onze mooie camping? Hier heb je het antwoord; Stichting Sheltersuit zal op Paaspop aanwezig zijn om al jullie oude slaapzakken een tweede bestemming te geven. Het absurde beeld van een verlaten festivalterrein bleef ook ons nog steeds verbazen. Wij werken daarom samen met Stichting Sheltersuit, zij halen met alle liefde de oude slaapzakken op om deze tot Sheltersuits te verwerken.

De sheltersuit - ook wel daklozenjas genoemd - is een ontwerp van Twentse Bas Timmer. Hij won er meerdere prijzen mee. De Sheltersuit wordt gemaakt van gedoneerde materialen en ingezamelde slaapzakken op festivalterreinen. Door het verspreiden van de Sheltersuits probeert de stichting zoveel mogelijk daklozen en vluchtelingen, die noodgedwongen op straat slapen, warm en droog te houden. Het is bewezen een Sheltersuit redt levens. De Sheltersuits zijn inmiddels al op vele plekken ter wereld uitgedeeld.

Dakloze man in New York City draagt Sheltersuit

Door het inleveren van je oude slaapzak snijdt het mes aan twee kanten, niet alleen kan jouw oude slaapzak daklozen en vluchtelingen warm houden, ook houden we met zijn alle Nederland een stukje schoner. De Sheltersuits worden gemaakt in hun sociale atelier. Daar werken vrijwilligers, waaronder veel Syrische vluchtelingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sheltersuit X Paaspop

Daarnaast heeft de samenwerking tussen Sheltersuit en Paaspop ook een ander doel, namelijk om bij zoveel mogelijk festivalgangers bewustzijn te creëren rondom het feit dat er nog steeds veel mensen op straat of in vluchtelingenkampen leven. Sheltersuit zal een plekje op de camping hebben, waar zij je graag uitnodigen voor een leuk gesprek. Ook zal er een heuse slaapzakken race zijn, waarbij er kaarten voor volgend jaar te winnen zijn!

Genoeg redenen om, mocht je in de buurt zijn, even een kijkje te komen nemen.

Hoe lever ik mijn oude slaapzak in?

Er zullen overal op de camping grote tonnen staan, waar je na afloop van Paaspop je slaapzak kan inleveren. Deze zullen onder andere langs de uitgang route staan, na afloop van het festival. Ook kan je natuurlijk je oude slaapzak inleveren bij de Sheltersuit stand.