5 voor 5 met Patrick Pouw

Het is 5 voor 5, op dit tijdstip presenteren we de 5 favorieten van een Paaspop-veteraan! Dit keer is dat Patrick Pouw, één van de vaste leden van de vaste feestformatie achter Loco Royale. Feest en interview na de klik:

5 voor 5

Met deze week de favoriete Paaspop 2019 acts van: Patrick Pouw


5 voor 5 watte..?!

Iedere dinsdag om stipt 5 voor 5 laten we de harde kern van Paaspop aan het woord! Dan denk jij ‘huh.. hoe dan?’ Heel simpel: in 5 voor 5 krijg je 5 Paaspop 2019 tips van een Paaspop veteraan. Deze veteraan licht vijf acts uit die jij niet mag missen tijdens Paaspop 2019.

Voor de derde 5 voor 5 hebben we Patrick Pouw gevraagd welke artiesten een bezoek meer dan waard zijn.

Patrick Pouw is -samen met Antwan en Ronald- eigenaar van ‘De Schoenfabriek’. Deze organisatie is het mastermind achter meerdere theater- en randprogrammeringen. De Schoenfabriek is bijvoorbeeld mede-bedenker, maker & programmeur van de Loco Royale. Dat is de meest gezellige tent van Paaspop. Patrick staat daarnaast zelf op de planken, bedenkt optredens, organiseert- en programmeert de shows. Genoeg over werk: Patrick eet het liefste witte bonen in tomatensaus met een topping van geroosterde knoflook en oude kaas. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar Utopia met zijn duim in z’n mond en zijn hand in z’n broek.

De 5 tips van Patrick Pouw

Tip 1: Ploegendienst

Ploegendienst heeft de beste bandnaam ooit. Ploegendienst is sloopkopgelpunk met de impact van duizend bommen en granaten. Het is niet-lullen-maar-poetsen muziek. Met blinde razernij gaat Ploegendienst dwars door de tent, de speakers en door je ribbenkast. Klok op tijd in voor deze bovenbazen. I love these punk motherfuckers.

Ploegendienst staat tijdens Paaspop Zondag in de Thunderalley.

Tip 2: Tim Knol & The Blues Grass Boogiemen

Over Tim Knol kan ik het heel kort houden: 1 + 1 = 10. Momenteel focust de singer-songwriter zich op die laatste stroming. Met zijn vrienden van Blue Grass Boogiemen heeft Tim het afgelopen jaar een handjevol originele bluegrassnummers opgenomen.

Tim Knol & The Blues Grass Boogiemen staat tijdens Paaspop Zondag in de Thunderalley.

Tip 3: Nicole Atkins

Deze dame is de ware erfgename van sixties iconen zoals Roy Orbison, Lee Hazelwood, Sinatra, Aretha, Carole King en Candi Staton. Met hulp van goede vriend Chris Isaak en met de producers van Leon Bridges, dropte ze Goodbye Rhonda Lee: een tijdloos en veelzijdig album vol pop, country, soul en blues uit dat decennium. Dit is muziek die pijn doet maar oooooh zo rete mooi. Whisky in de hand is dan ook zeker een aanrader bij haar optreden.

Nicole Atkins staat tijdens Paaspop Zondag in de Thunderalley.

Tip 4: 2manydjs Dj-set

Je hebt van die dj’s die twee heel verrassende platen door elkaar weten te mixen. Zit je lekker in een nummer, duikt er plots een heel ander nummer op. Het zijn van die hoogtepunten in een set. Waar veel dj’s dolgelukkig zijn met één zo’n moment, lukt het 2manydjs om dat bij ongeveer iedere plaat te doen. WIE NIET GAAT, KRIJGT STRAFWERK!

2manydjs draaien een Dj-set tijdens Paaspop Vrijdag in de Phoenix.

Tip 5: Join-Us

Join-Us, wat is dat dan? Join-Us is een area op Paaspop waar creatievelingen helemaal los gaan. Denk dan aan een spacetunnel of Stef stuntpiloot in real life. Efteling eat your heart out! Het leukste kennel voor jonge creatieve honden. Join-Us staat het hele weekend op het terrein, dus…. wie niet waagt, wie niet wint.

Je vindt het Join-Us concept het hele weekend van Paaspop op het speciale Join-Us terrein.

Ontdek alle Join-Us 2019 concepten hier.