5 voor 5 met Marco Roelofs

5 voor 5

Met deze week de favoriete Paaspop 2019 acts van: Marco Roelofs

5 voor 5 watte..?!

Iedere dinsdag om stipt 5 voor 5 laten we de harde kern van Paaspop aan het woord! Dan denk jij ‘huh.. hoe dan?’ Heel simpel: in 5 voor 5 krijg je 5 Paaspop 2019 tips van een Paaspop veteraan. Deze veteraan licht vijf acts uit die jij niet mag missen tijdens Paaspop 2019.

Voor de eerste 5 voor 5 hebben we Marco Roelofs gevraagd welke artiesten een bezoek meer dan waard zijn.

Marco Roelofs is vooral bekend als zanger van de punkband Heideroosjes. Hij schreef daarnaast twee theatervoorstellingen en het boek ‘KAAL’. Ook hij is presentator van diverse festivals waaronder Pinkpop. In 2015 is hij gestart als programmeur van de Effenaar. Vanaf 2017 was Roelofs als tv-presentator zien tijdens de Nederlandstalige versie van ‘Ink Master’. In deze serie van acht afleveringen ging hij op zoek naar de meest veelzijdige tatoeëerders van Nederland en België. Dit heeft hij twee seizoenen gedaan. Tevens bracht hij in 2017 een album uit als Nederlandstalig rockproject genaamd: ‘STAVAST’.

De 5 tips van Marco Roelofs

Tip 1: All them witches

“Amerikaanse Zuiderlingen die zo’n beetje alle gruizige gitaarstijlen in een blender kieperen. Van stonerrock tot doom riffs. Live overrompelend massief. Ik boekte ze voor de Effenaar een paar jaar geleden. Toen nog in de kleine zaal, maar de band heeft een snel stijgende ontwikkeling doorgemaakt. Zij zijn een aanrader voor wie van uitgesponnen gitaargeweld houdt.”

All Them Witches speelt tijdens Paaspop Zaterdag in de Jack Daniel’s Stage.

Check ook onze Docu Donderdag over All Them Witches hier.

Tip 2: Ho99o9

“Als ik me niet vergis zag ik deze twee gasten op Lowlands in een kleine tent achteraf spelen, een paar jaar terug. Dat werd een complete teringbende. Hun muziek is een maffe mix van old school punk en hiphop. Ik zou deze act zeker meepakken als je van een lomp feestje houdt.”

Ho99o9 speelt tijdens Paaspop Zondag in de Jack Daniel’s Stage.

Tip 3: Ploegendienst

“Recht-toe-recht-aan Nederlandstalige punk uit Amsterdam. Zanger Ray geniet bekendheid als onderdeel van hiphop combo SMIB en influencer. Daarom des te toffer dat hij ook gewoon in een ouderwetse punkband staat te zingen. Muzikaal niks nieuws maar live heel energiek!”

Ploegendienst speelt op Paaspop Zondag in de Thunder Alley.

Tip 4: Ten Times A Million

“De drummer en bassist van deze band speelden in mijn project STAVAST. Ze zijn enorm veelzijdig. Niet alleen vormen ze de ritme tandem van Vandenberg’s Mookings, ze hebben ook een eigen liefdesbaby. En dat is Ten Times A Million. Een gedegen alternatieve rockband die tot voor kort Mandrakes Monsterheette. Ze maken krachtige, melodieuze rocksongs die je zeker moet gaan checken.”

Ten Times A Million speelt op Paaspop Zaterdag in de Thunder Alley.

Tip 5: Tusky

Ontsproten aan John Coffey maar de huidige snorren mogen er ook zijn. Ik vind ze wat melodischer dan John Coffey en daardoor is dit meer mijn koekje. Ze braken vorig jaar Paaspop al af, dus dit jaar moet minstens evenveel chaos worden.”

Tusky speelt op Paaspop Zondag in de Jack Daniel’s Stage.