5 voor 5 met Joey Ruchtie

5 voor 5

Met deze week de favoriete Paaspop 2019 acts van: Joey Ruchtie


5 voor 5 watte..?!

Iedere dinsdag om stipt 5 voor 5 laten we de harde kern van Paaspop aan het woord! Dan denk jij ‘huh.. hoe dan?’ Heel simpel: in 5 voor 5 krijg je 5 Paaspop 2019 tips van een Paaspop veteraan. Deze veteraan licht vijf acts uit die jij niet mag missen tijdens Paaspop 2019.

Voor de vierde 5 voor 5 hebben we Joey Ruchtie gevraagd welke artiesten een bezoek meer dan waard zijn.

Joey is één van de programmeurs van Paaspop. Daarnaast is hij programmeur van onder andere De Oosterpoort, Eurosonic Noorderslag, Bevrijdingsfestival en Noorderzon. Joey is geboren in het Brabantse Heusden, en getogen in het Groningse Hoogezand-Sappemeer. Tijdens zijn studie Communicatie kwam hij al in aanraking met muziek. Hij luistert het liefst de hele dag nieuwe bandjes.

De 5 tips van Joey Ruchtie

Tip 1: Hannah Williams & The Affirmations

Hannah wie? Ja knoop die maar in je oren, want ze is waarschijnlijk the best you’ve never heard of. Let op: Jay-Z gebruikte een loop van de titeltrack van het album van de Britse soulzangeres voor de titeltrack van zijn laatste album 4:44. Sharon Jones en Charles Bradley lopen al met dit soulkanon weg. Let op mijn woorden: Nederland volgt snel!

Hannah Williams & The Affirmations spelen op Paaspop Zondag in de Jack Daniel’s stage.

Tip 2: IDLES

Mokerharde postpunk uit Bristol. De Iads van IDLES zijn sinds het in 2017 verschenen debuutalbum ‘Brutalism’ een livesensatie die je oren, armen en haren doen wapperen. Terwijl de band rondrent over het podium spuugt de ziedende Joe Talbot zijn gal over Brexit, politici, homofoben en over masculiniteit. De titel van IDLES’ nieuw album ‘Joy as an Act of Resistance’ dekt precies de lading van de wervelwind die ze op het podium loslaten. Een gruwelijke aanrader!

IDLES speelt op Paaspop Zondag in de Jack Daniel’s stage.

Tip 3: Mike Krol

Mike Krol is de nieuwe sensatie van de Amerikaanse garagerock scene. Hij brengt dit jaar een nieuw album uit vol snelle riffs, meebrullers met vlijmscherpe teksten waaruit blijkt dat hij een hekel heeft aan jazz. Voor fans van FIDLAR, Sex Bob-omb en Naked Giants: geloof de hype.

Mike Krol speelt op Paaspop Zaterdag in de Thunder Alley.

Tip 4: S10

Stien den Hollander uit Hoorn maakt diepzinnige rapmuziek onder de naam S10 (spreek uit: es-tien). Na haar debuut ‘Antipsychotica’, waarop zij haar psychische problemen bespreekbaar maakt, bracht zij vorig jaar de EP Lithium uit. S10 rapt over onderwerpen die je aangrijpen en dat op de harde productie van Sim Fane. Don’t 4get to check s10 out l8er.

S10 rapt op Paaspop Zaterdag in de Roxy.

Tip 5: The Devil Makes Three

Dit duivelse trio heeft niet echt een traditionele bandsamenstelling; ze doen het namelijk zonder drummer. Laat je niet op het verkeerde been zetten door genres als folk, country en blues, want de liedjes van deze twee gitaristen plus bassiste klinken als frisse popliedjes waarin flink geflirt wordt met bluegrass, in whiskey gedrenkte ragtime, Delta blues en roekeloze rock ‘n roll.

The Devil Makes Three speelt op Paaspop Zaterdag in de Jack Daniel’s stage.