Kristel Zweers

Vrijdag

De comedy-carrière van Kristel Zweers kende een vliegende start nadat ze in 2001 de Tweede prijs won in de Lucky Strike Talent Tour. Sindsdien heeft ze op elk comedy-podium in Nederland gestaan. Als een van de weinige vrouwelijke comedians groeide ze uit tot een reguliere Headliner.

In 2007 ging ze de theaters in met haar eerste avondvullende programma “Onschuldig”, volgens Volkskrant recensent Alexander Nijeboer “een pareltje” van een debuutprogramma waarvan in 2009 ook de tv-registra- tie zeer goed werd bekeken. In de jaren daarna volgden ook nog de theatershows “Ruig” en “Puur”.

In 2013 volgde Kristel de liefde naar Singapore en ook daar zat ze niet stil. 5 dagen na aankomst stond ze al weer in een comedy show en al snel bleek dat ze in het Engels minstens net zo grappig kon zijn. Tijdens haar verblijf in Azië speelde ze o.a. in India, Sri Lanka, China, Maleisië, Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland. In 2016 bracht ze haar eerste Engelstalige solo ” Lost” naar de Fringe in Perth.

Eind 2016 kwam ze weer terug naar Nederland en kon rekenen op een warm onthaal binnen de comedy- sce- ne. Momenteel bespeelt ze weer volop de Nederlandse en Vlaamse podia en is ze inmiddels ook in het En- gelstalige circuit binnen Europa ontdekt.