14/15/16 april 2017
Facebook Twitter Youtube Spotify

Bevestigd voor Paaspop!


Tweede Paasdag, maandag 12 april 1982. ’s Lands meest succesvolle popgroep van dat moment headlinet het jaarlijkse Paasfestival in Schijndel (waar o.a. ook The Nits en Time Bandits spelen): DOE MAAR geeft er een memorabele show.

Fast forward naar Pasen 2017. Vijfendertig jaar later zal het legendarische kwartet opnieuw dit (inmiddels -sinds 1985- tot Paaspop omgedoopte) Schijndelse festijn afsluiten. In de tussenliggende periode is er veel veranderd. Paaspop groeide uit tot een gerenommeerd internationaal driedaags festijn dat van ver over de landgrenzen ongeveer 65.000 bezoekers trekt, verdeeld over drie volle festivaldagen gevuld met theater, comedy, entertainment en muziek.

En tegelijk is er eigenlijk ook weer helemaal niet zo heel gek veel veranderd. Want Doe Maar is nog immer onverminderd populair. Niet meer alleen bij jongeren, maar inmiddels bij drie opeenvolgende generaties die opgroeiden met de tijdloze muziek (een mix van wave, punk, ska, pop, rock en reggae) van deze Nederpophelden. Dit jaar speelde Doe Maar nog op het hoofdpodium van Pinkpop voor 60.000 bezoekers , maar is volgend jaar op Paaspop dus in een relatief “intieme” setting te zien, namelijk in de grootste circustent Apollo (capaciteit 25.000).

Doe Maar dus! De band die de blauwdruk leverde voor de Nederpop. Die talloze honderden, zo niet duizenden bands en artiesten in Nederland en België inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken - van Nederpunk tot Nederhop. De popgroep die sinds haar oprichting in 1978 drie generaties betoverde met onweerstaanbare Nederlandstalige liedjes die zelfs bijna veertig jaar na dato nog fier overeind staan en niets aan zeggenschap, actualiteit, kracht, relevantie en charme hebben verloren.

Doe Maar stopte in 1984 op zijn piek vanwege het overweldigende succes; dezelfde reden waarom ook The Beatles er veertien jaar eerder de stekker uit trokken. En net als The Beatles leverde Doe Maar in korte tijd een groot aantal klassieke hits. Debuutplaat ‘Doe Maar’ uit 1979 (nog zonder Hennie Vrienten) levert de aanloop naar ‘Skunk’ uit 1981 (hits: ’32 Jaar’ en ‘Smoorverliefd’); via ‘Doris Day en andere stukken’ (met ‘Is Dit Alles’, ‘Belle Hélène’, ‘Doris Day’) naar ‘4Us’ (o.a. ‘1 Nacht Alleen’ en ‘Pa’). En dan is er natuurlijk nog de non-albumtrack ‘De Bom’ uit 1982 die de tijdsgeest van de jaren tachtig perfect verwoordt. In 2000, 2008, 2012, 2013 en 2016 volgt een reeks reünieconcerten en in 2000 zelfs het nieuwe studioalbum ‘Klaar’. Maar “klaar” is Doe Maar dus nog lang niet. En daar zijn we heel blij om!

Meer nieuws


Kom goed voorbereid naar Paaspop en sta niet met je mond vol tanden. Hieronder vind je al het nieuws dat je moet weten.

Subscribe & get the latest news, the first.

Vrijdag €59
Zaterdag €69
Zondag €69
2 dagen (za+zo) €95
3 dagen (vr+za+zo) €109
Early Bird tickets
Young & Free 3 dagen €79
Young & Free 3 dagen + camping €85

Geldig voor iedereen onder de 18 jaar
Alleen online verkrijgbaar
Young & Free tickets